Usein esitetyt kysymykset

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä asiakkailtamme

Usein esitetyt kysymykset

AIG Europe S.A. sivuliike on Luxemburgissa kotipaikkaansa pitävän vakuutusyhtiön sivuliike Suomessa. Meillä on oikeus myöntää vakuutuksia kaikkialla Euroopan unionin alueella. Osoitteemme on Kasarmikatu 44, 00130 Helsinki, jossa toimii myös korvausosastomme. Yhteensä AIG:lla on Suomessa 60 työntekijää. Suomessa AIG on toiminut jo 30 vuotta ja AIG:lla on vakuutettuina yli miljoona henkilöasiakasta.

Matkavakuutustemme markkinointinimi on Travel Guard®. AIG toimii yhteistyössä matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden kanssa sekä myy vakuutuksia www.aigdirect.fi/travelguard – sivuston kautta. AIG:n edulliset matkavakuutukset ovat kehitetty sellaisiksi, että asiakas voi valita parhaiten itselleen sopivan vaihtoehdon.

Löydät linkin matkavakuutuksen vakuutusehtoihin näiltä verkkosivuilta. Lisäksi saat aina ostamastasi matkavakuutuksesta sähköpostitse vakuutuskirjan sekä vakuutusehdot, joista käy ilmi, mitä matkavakuutuksemme kattaa. Suosittelemme, että pidät vakuutusasiakirjat mukana matkallasi.

Matkan peruutusturva astuu voimaan heti matkavakuutuksen hankinta-ja maksuhetkestä alkaen. Muut vakuutuksen turvat ja palvelut astuvat voimaan, kun lähdet kotoasi matkalle. Kaikki vakuutusturvat ja palvelut lakkaavat, kun saavut Suomeen tai sinä päivänä, joka vakuutuskirjaan on merkitty, riippuen siitä kumpi on aiempi. Vakuutuksen voimassaolon voit tarkistaa vakuutuskirjasta, jonka lähetämme sinulle sähköpostiisi heti vakuutuksen maksamisen jälkeen.

Jotta voit käyttää matkahätäpalvelua, tarvitset vakuutuksen numeron sekä matkahätäpalvelun numeron. Vaikka sinun ei tarvitse pitää mukanasi vakuutuksen voimassaoloa todistavia papereita, jotkin ulkomaalaiset lääkärit ja sairaalat saattavat haluta nähdä nämä asiakirjat. Suosittelemme siis ottamaan sähköpostitse saamasi vakuutuskirjan mukaan matkalle.

Kyllä. Vakuutus ei kata matkoja seuraaviin maihin tai niiden kautta: Kuuba, Afganistan, Irak, Iran, Syyria, Kongon Demokraattinen Tasavalta, Liberia ja Sudan.

Kun valitset vakuutuksen kattavuusalueeksi Euroopan, kattaa vakuutus matkat Ural-vuorten länsipuolella sijaitsevaan Manner-Eurooppaan, mukaan lukien sen vieressä olevat saaret sekä Välimerta ympäröivät Euroopan ulkopuoliset maat (pois lukien Algeria, Israel, Jordania, Libanon ja Libya. Näitä varten sinun tulee valita kattavuusalueeksi koko maailma). Turkkiin matkustaessa voit valita matkakohteeksi Euroopan. 

Voit saada korvauksen, jos joudut peruuttamaan matkasi vakuutusehtojen mukaisesta syystä. Ehtojen mukaisia syitä ovat mm. yllättävät tapahtumat, kuten sinulle, matkakumppanillesi tai lähiomaisellesi sattunut sairaus tai tapaturma. Vakuutus ei korvaa matkaa, jos matkan estävä sairaus tai vamma on ollut olemassa ennen vakuutuksen hankkimista.

Vakuutus voidaan myöntää kaikille alle 70 -vuotiaille henkilöille, jotka asuvat vakituisesti Suomessa ja joilla on voimassa oleva KELA-kortti.

Perhematkavakuutuksessa vakuutetun lapsen mukana tulee matkustaa vakuutettu aikuinen. Vakuutusta ei voi ostaa pelkästään lapselle. 

Perheeksi luetaan vakuutuksenottaja sekä hänen partnerinsa (jos he ovat asuneet yhdessä vähintään kuusi kuukautta) ja heidän huollettavanaan olevat alle 18-vuotiaat lapset (vakuutuksen hankintahetkellä - tai alle 23 -vuotiaat, jos he opiskelevat kokopäiväisesti).

Toisin kuin monet useat muut matkavakuutukset, vuosimatkavakuutuksemme kattaa myös yksin matkustavat aikuiset. Lasten on kuitenkin matkustettava vakuutuksessa mainitun aikuisen kanssa. 

Partneriksi katsotaan henkilö, jonka kanssa vakuutettu on asunut vähintään kuusi kuukautta: vaimo, aviomies, avovaimo, avomies, rekisteröity partneri, sulhanen, morsian, poikaystävä tai tyttöystävä.

A partner is considered a person who insured have lived with for 6 months or more who is insured's husband or wife, common law husband or wife, civil partner, fiancé, fiancée, boyfriend or girlfriend.

Matkavakuutuksemme tasot ovat jaettu kolmeen eri tasoon: Kulta, Hopea ja Pronssi. 

Pronssitason vakuutus kattaa matkan peruuntumisen ja matkan keskeytymisen. Pronssitason vakuutuksesta voit hakea myös korvausta matkasi viivästymisestä tai matkalta myöhästymisestä. Pronssitason vakuutusta kutsutaan myös peruutusturvaksi. Se ei kata matkasairauden tai matkatapaturman aiheuttamia hoitokuluja. 

Jos tarvitset kattavamman matkavakuutuksen, valitse silloin hopea- tai kultataso.  Hopea- ja kultatason vakuutuksiin sisältyy kaikki tärkeät matkavakuutusturvat kuten matkatavaraturva, peruutusturva, matkalta myöhästyminen, matkasairauden ja matkatapaturman aiheuttamat hoitokulut, matkavastuuturva. Kultatason korvaussummat ovat hopeatasoa suuremmat. 

Kaikkia tasoja voi ostaa joko yksilö-, perhe-, pari- tai ryhmävakuutuksena. Lisätuotteena voit ostaa omavastuunpoistoturvan, joka poistaa matkavakuutuksiemme omavastuuosuuden, tai talviurheiluturvan, jolloin matkavakuutuksesi on voimassa harrastaessasi talviurheilulajeja.

Kyllä, vakuutus korvaa sukellusharrastuksen 30 metrin syvyyteen asti. Sinun on sukellettava pätevän sukellusopettajan tai -oppaan ohjauksessa ja noudatettava asianomaisen sukellus- tai koulutustoimiston tai organisaation ohjeita.

Korvausta ei makseta, jos sairaus, vamma tai tapaturmainen kuolema on aiheutunut mm. seuraavissa toiminnoissa: 

 • kiipeilylajit, kuten vuori-, kallio- ja seinäkiipeily, 
 • köydellä laskeutuminen, 
 • ulkomailla vuoristoon, viidakkoon, aavikolle, erämaahan tai muille asumattomille seuduille omatoimisesti tehtävät vaellukset tai tutkimusretket ja muut vaaralliset toiminnot, 
 • luolien tutkiminen, 
 • valtameriveneily, 
 • miehistönä toimiminen maasta toiseen purjehdittaessa, 
 • koskenlasku tasoa 3 suuremmalla tasolla, 
 • ilmaurheilulajit, kuten riippuliito, varjoliito, purjelento, laskuvarjohyppy, benjihyppy, 
 • kuumailmapallolennot (ellei varattu etukäteen matkanjärjestäjän kautta), 
 • laskettelu merkittyjen rinteiden ulkopuolella, nopeuslasku tai syöksylasku, 
 • sukellus paineilmalaitteilla yli 30 metrin syvyyteen, 
 • kilpaurheilu, 
 • lisenssin vaativa urheilu, 
 • kamppailu- ja kontaktilajit, kuten nyrkkeily, paini, judo tai karate, 
 • metsästys, 
 • tykkien ampuminen, 
 • moottoriurheilulajit, 
 • tappelu, paitsi oikeutettu itsepuolustus.           

Mikäli olet epävarma kattaako matkavakuutus tarpeesi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Ei, vaan kertamatkavakuutukseen sinun tulee ostaa erikseen talviurheilulisä, joka kattaa hiihdon, laskettelun ja lumilautailun. Vuosimatkavakuutuksessa on automaattisesti voimassa 17 vuorokauden talviurheiluturva.

Kyllä. Tämä matkavakuutus ei kata ennen matkaa todettuja sairauksia (ennen matkaa todettu sairaus tai siihen liittyvä tila, josta sinä tai matkakumppanisi tiesitte vakuutuksen hankintahetkellä). Vakuutus ei myöskään kata riskialttiita aktiviteetteja. Tarkista kaikki rajoitukset vakuutusehtojen yleisistä rajoituksista.

Voit maksaa vakuutuksen seuraavilla luottokorteilla: Visa, Mastercard ja American Express. Huomioithan, ettei Visa Electron -kortti toimi maksuvälineenä. Voit kuitenkin käyttää Credit/Debit korteissa Debit -maksuominaisuutta (pankkikorttiominaisuutta), käytä tällöin kortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvää numerosarjaa (CVV numero sama kuin Credit -numerossa). Huomioithan, että korttisi tulee olla aktivoitu pankistasi verkko-ostoksille myös pankkikorttiominaisuudella.

Mikäli maksusi ei jostain syystä onnistu, tarkistathan luottokorttisi numeron, turvatunnuksen sekä voimassaoloajan. Mikäli kaikki tiedot ovat oikein, eikä maksu silti onnistu, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme tai suoraan korttisi myöntävään pankkiin.

Jos tämä vakuutus ei vastaa tarpeitasi, lähetä sähköpostia osoitteeseen travelguardfinland@aig.com. Jos kertamatkavakuutus on kestoltaan 30–90 päivää, voi vakuutuksen peruuttaa kirjallisella ilmoituksella. Hyvitämme vakuutusmaksun kokonaisuudessaan, mikäli vakuutus on peruutettu kirjallisesti ennen matkan alkamista eikä vakuutuksesta ole tehty korvaushakemusta. Mikäli vakuutus irtisanotaan matkan alkamisen jälkeen, pidätämme vakuutusmaksun vakuutetulta ajalta. Vakuutusmaksua ei hyvitetä, jos vakuutuksen kesto on alle 30 päivää.  Katso tarkemmat tiedot vakuutusehdoista

Korvauksen hakemista varten pyydämme, että täytät vahinkoilmoituslomakkeen ja lähetät sen meille allekirjoitettuna liitteiden kanssa. Vahinkoilmoituslomakkeen voit tulostaa sivuiltamme. 

Mikäli lähetät vahinkoilmoituksen Suomessa, käytä seuraavaa osoitetta postimaksu on maksettu puolestasi: 

 

AIG Korvausosasto  

AIG Europe S.A. sivuliike  

Tunnus 5008951   

00003 Vastauslähetys 

 

Ulkomailta lähettäessäsi sinun tulee itse maksaa postimaksu: 

AIG Korvausosasto 

AIG Europe S.A. sivuliike    

Kasarmikatu 44 

FI-00130 Helsinki 

 

Mikäli sinulla on kysyttävää hakemuksen täyttämisestä tai haluat vahinkoilmoituslomakkeen postitse, ole yhteydessä asiakaspalveluumme, puh: 0203 50 550.

Matkalla hädän kohdatessa pyydämme olemaan yhteydessä matkahätäpalveluumme, joka päivystää 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Asiantuntevat henkilöt auttavat ja neuvovat sinua eteenpäin. 

Matkahätäpalvelu – SOS International AS 

Puh: +45 7010 5054