AIG ja Finnair tarjoavat yhteistyössä uudenlaisia vakuutustuotteita

AIG ja Finnair ovat avanneet yhdessä AIG:n vakuutuksia myyvän sivuston Finnairin verkkosivuille. Sivuston tuotevalikoimassa on kokonaan uudenlaisia vakuutustuotteita, joilla halutaan vastata muuttuneisiin matkustustrendeihin ja matkustamiseen liittyviin riskeihin. Tavoite on lisätä matkustusmukavuutta ja auttaa varmistamaan sujuva ja ongelmaton matkustuskokemus. Konsepti on ainutlaatuinen Pohjoismaiden mittakaavassa, sillä Finnair on ainoa lentoyhtiö, joka tarjoaa vastaavaa lisäpalvelua.

Täydennystä vakuutusturvaan

Matkoilla osallistutaan yhä useammin erilaisiin aktiviteetteihin ja tapahtumiin. Perinteiset matkavakuutukset eivät yleensä kata kaikkia suosittuja loma-aktiviteetteja ja niihin liittyviä vahinkoja. Esimerkiksi golfvälineet tai käyttämätön tapahtuman pääsylippu on monesti rajattu perinteisen matkavakuutusturvan ulkopuolelle.

Olemme Finnairilla huomanneet, että ihmiset hakevat matkoilta yhä enemmän elämyksellisyyttä, ja ylipäätään matkoilla harrastetaan ja osallistutaan aktiviteetteihin selvästi aiempaa enemmän. Näillä uusilla tuotteilla vastaamme tähän trendiin ja tarjoamme matkailijoille mahdollisuuden täydentää vakuutusturvaansa helposti ja joustavasti”, summaa Finnairin lisäpalveluiden yhteistyökumppanuuksista vastaava Salla Rinta-Kanto.  

Laajennetussa vakuutusvalikoimassa on tällä hetkellä neljä erilaista vakuutustuotetta; vuokra-auton omavastuuturva, tapahtumalipputurva (kattaa käyttämättä jääneen pääsylipun hinnan, jos vakuutettu ei voi osallistua tapahtumaan esimerkiksi sairauden tai julkisen liikennevälineen merkittävän myöhästymisen vuoksi), golfvälinevakuutus sekä kattava matkavakuutus.

Aloimme työstää tuotevalikoimaa sillä ajatuksella, että yhden vakuutuksen ei tarvitse aina kattaa kaikkia mahdollisia riskejä, vaan voimme tarjota asiakkaille tiettyjä yksittäisiä vakuutusturvia, joita he voivat hankkia omien tarpeidensa mukaan”, kertoo Rinta-Kanto ideasta vakuutustuotteiden taustalla.

Uudenlaisia vakuutuksia joustavasti

Finnairin vakuutussivustolta voi ostaa vakuutuksia joustavasti kilpailukykyiseen hintaan asiakkaan omien tarpeiden mukaan. Myös vakuutuksen keston asiakas voi määrittää itse. Vakuutuksia voi ostaa Finnairin verkkosivuilta myös ilman lentovarausta.

”Tämän yhteistyön myötä Suomen vakuutusmarkkinoille on tullut täysin uudenlaisia tuotteita. Tällä hetkellä Suomessa mikään muu vakuutusyhtiö ei tarjoa vastaavanlaisia vakuutustuotteita erillisinä tuotteina. Toki jokin tarjoamamme turva voi sisältyä johonkin laajempaan vakuutustuotteeseen, mutta asiakkaan kannalta voi olla kätevämpää ja taloudellisempaa ostaa vain tarvitsemansa vakuutusturva laajemman tuotteen sijaan. Huomion arvoista on myös, että vakuutuksen voi ostaa Finnairin sivuilta, vaikka ei olisi aikeissa matkustaa ulkomaille, sillä vakuutukset ovat voimassa myös kotimaassa”, kertoo AIG Finlandin Client Director Jussi Tuohiniemi.

Myöskään asiakasetuja ei ole unohdettu, sillä Finnair Plus -jäsenet saavat jokaisesta vakuutusostosta Finnair Plus -pisteitä. Esimerkiksi pian tuotevalikoimaan lisättävän uudistuneen vuosimatkavakuutuksen ostosta pisteitä tulee tilille jopa 2000 kappaletta yhtä vakuutettua aikuista kohden, koko perheen matkavakuutuksesta puolestaan voi saada jopa 4700 pistettä. Kaupan tämän hetken edullisimmastakin vakuutuksesta, vuokra-auton omavastuuturvasta, saa 150 pistettä jokaista vakuutettua päivää kohden.

Verkkokaupan tuotevalikoimaa kehitetään ja laajennetaan lähitulevaisuudessa muilla vastaavilla aktiiviseen elämäntapaan sopivilla tuotteilla.

Tutustu uuteen vakuutussivustoon täällä.

Lisätietoja antavat Salla Rinta-Kanto, salla.rinta-kanto@finnair.com ja Jussi Tuohiniemi, jussi.tuohiniemi@aig.com.