AIG täyttää 100 vuotta

Joulukuun 12. päivä vuonna 1919 kalifornialainen Cornelius Vander Starr perusti Shanghaissa, Kiinassa yrityksen nimeltä American Asiatic Underwriters. Kaksi viikkoa myöhemmin Shanghaissa avattiin yhtiön ensimmäinen toimisto, joka käsitti vain kaksi huonetta. Näistä vaatimattomista lähtökohdista on vuosien saatossa kasvanut yritys, joka tunnetaan tänä päivänä nimellä AIG.

Alusta saakka AIG on ollut luotettu vakuutusalan pioneeri, jonka tuotevalikoimaan kuuluu laaja joukko innovatiivisia vakuutusratkaisuja. Yritteliäisyys ja henkilöstön ammattitaitoon panostaminen ovat aina olleet AIG:n toimintafilosofian ydinajatuksia, ja erottavat yhtiön kilpailevista toimijoista. Nykyään AIG on yksi maailman johtavista vakuutus- ja finanssialan konserneista, ja yhtiöllä on toimipisteitä yli 80 maassa.

Suomessa AIG aloitti toimintansa vuonna 1988, joten yhtiö on ollut osa Suomen vakuutusmarkkinoita jo yli 30 vuoden ajan. Yritysvakuuttamisessa Suomen sivuliike tarjoaa perinteisten yritysvakuutusten lisäksi ratkaisuja useisiin erityisvakuuttamisen tarpeisiin. Yritysten lisäksi AIG:n Suomen sivuliike vakuuttaa satojatuhansia henkilöasiakkaita. Henkilöasiakkaiden tuotevalikoima koostuu tyypillisten matka-, tapaturma- ja kotivakuutusten lisäksi useista muista vakuutuksista, mm. henkilöllisyysvarkausvakuutuksesta, vakuutuksesta vakavan sairauden varalle sekä erilaisista laitevakuutuksista.

Suomessa AIG viettää juhlavuotta ympäristöystävällisyyden ja kestävän kehityksen merkeissä. Viime vuosina AIG on Suomessa tehnyt lahjoituksia mm. Itämeren suojelemiseksi ja hiilijalanjäljen kompensoimiseksi, joten ympäristöystävällinen lähestymistapa myös juhlavuoteen on luonteva valinta. Ympäristöteema tulee näkymään yhtiön tapahtumissa ja muissa toiminnoissa läpi juhlavuoden sekä sen jälkeen.

Lue lisää AIG:n historiasta ja juhlavuodesta 100-vuotisjuhlasivuiltamme