Millaisia vaikutuksia Brexitillä on AIG:n toimintaan?

Yhdistynyt Kuningaskunta suunnittelee ja valmistelee eroa Euroopan Unionista. AIG on valmistautunut Brexitiin uudistamalla Euroopan toimintojensa yhtiörakenteen. AIG on ollut etulinjassa toimintojensa uudistamisessa ja sopeuttamisessa, sillä AIG:n Euroopan yhtiörakenteen uudistus tuli voimaan 1. joulukuuta 2018.

Kaksi vakuutusyhtiötä Euroopassa

Ennen yhtiörakenteen uudistamista AIG toimi Euroopassa nimellä AIG Europe Limited (AEL). 1. joulukuuta 2018 alkaen AIG toimii Euroopassa kahtena eri vakuutusyhtiönä; American International Group UK Limited (AIG UK) on vastuussa liiketoiminnasta Yhdistyneessä Kuningaskunnassa, ja Luxemburgissa päämajaansa pitävä AIG Europe S.A. (AESA) on vastuussa Euroopan talousalueen ja Sveitsin liiketoiminnasta. Suomen sivuliike kuuluu 25 muun sivuliikkeen ohella AESA:an. Yhtiörakenteen uudistuksesta johtuen AIG on automaattisesti siirtänyt kaikki AEL:n olemassa olevat Yhdistyneeseen Kuningaskuntaan kirjoitetut vakuutukset AIG UK:lle ja kaikki AEL:n olemassa olevat muualle Eurooppaan kirjoitetut vakuutukset AESA:lle.

Asiakkaiden edut turvataan läpi uudistusprosessin

AIG on yksi ensimmäisistä vakuutusyhtiöistä, joka on käynyt läpi koko hallinnollisen ja juridisen prosessin, jota vakuutuskannan siirtäminen pois Yhdistyneestä Kuningaskunnasta Brexitin vuoksi edellyttää. AIG on ensisijaisesti halunnut huolehtia siitä, että sen asiakkaiden edut turvataan läpi uudistusprosessin, eikä yhtiörakenteen muutos vaikuta asiakkuuksiin tai vakuutusturvan sisältöön.

AESA jatkaa vakuutusratkaisujen tarjoamista Euroopassa samalla tavalla kuin AEL ennen yhtiörakenteen muutosta. Uudistuksesta huolimatta samat vakuutusalan ammattilaiset jatkavat yhtiön palveluksessa tarjoten asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin sovitettuja vakuutusratkaisuja ja asiantuntevaa korvauskäsittelyä.