Liikematkavakuutus

Maailma globalisoituu kiihtyvää tahtia, ja yritysten täytyy yhä useammin lähettää työntekijöitään, eli arvokkainta pääomaansa, työmatkoille eri puolille maailmaa. Maailma kuitenkin muuttuu myös vaarallisemmaksi, ja myös kotimaanmatkoilla voi joutua hankaliin tilanteisiin. Vieraissa ja haastavissa olosuhteissa on tärkeää, että työntekijät tietävät, miten matkustaa turvallisesti, pysyä terveinä ja mistä saa tarvittaessa apua mahdollisimman nopeasti.

Miksi valita AIG:n liikematkavakuutus?

Pitkä kokemus

AIG:llä on 60 vuoden kokemus liikematkustajien vakuuttamisesta, joten kohtaapa vakuutettu millaisia ongelmia tahansa matkallaan, olemme todennäköisesti käsitelleet vastaavia vahinkoja ennenkin.

Neuvonta

Tarjoamme resursseja, joiden avulla työntekijät voivat ennakoida matkalla mahdollisesti kohtaamiaan riskejä, ja joiden avulla he pysyvät ajan tasalla kohdemaan tapahtumista ulkomailla ollessaan.

Kattavuus

Asiakas voi valita laajasta, modulaarisesta valikoimastamme omia tarpeitaan vastaavan vakuutusturvan tason.

Palvelu

Matkahätäpalvelumme tarjoaa asiantuntevaa palvelua 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa.

 

Minkälaiselle yritykselle Group+ liikematkavakuutus sopii?

AIG:n liikematkavakuutus sopii kaikille yrityksille, joiden työntekijät tai hallituksen jäsenet matkustavat työtehtävissään. Myös yritysten vieraat voidaan vakuuttaa liikematkavakuutuksesta. Vakuutus soveltuu myös erilaisten yhdistysten jäsenille.

Mitä vakuutus kattaa?

Group+ liikematkavakuutus on kattava kokonaisuus, jossa on kolme eri vakuutusturvan tasoa. Eri vakuutustasoihin tutustuminen ja niiden erojen ymmärtäminen on helppoa. Vakuutusturvan kolme tasoa ovat perusturvan lisäksi Plus- ja Assured -tasot.

Liikematkavakuutuksen voi laajentaa koskemaan myös vapaa-ajan matkoja.

Perusturva

Liikematkavakuutuksen perusturva kattaa:

 • Matkatapaturman tai -sairauden hoitokustannukset
 • Kotiuttamiskustannukset
 • Matkan peruuntumisen
 • Henkilökohtaisen korvausvastuun

Plus-taso

Vakuutuksen Plus-taso kattaa perusturvan lisäksi:

 • Oikeudenkäyntikulut
 • Käteisen menetyksen
 • Henkilökohtaiset matkatavarat
 • Matkalta myöhästymisen tai matkan viivästymisen
 • Vuokra-ajoneuvon omavastuun

Assured-taso

Assured on vakuutusturva korkein taso. Perusturvan ja Plus-tason lisäksi Assured-taso kattaa äärimmäisiä ja epätavallisia tapahtumia kuten:

 • Kidnappauksen, panttivangiksi joutumisen ja kiristyksen
 • Kaappauksen
 • Poliittiset uhat ja evakuoinnin luonnonkatastrofeissa
 • Etsinnän ja pelastamisen
 • Kriisinhallinnan

Tärkeimmät rajoitukset vakuutusturvaan

Vakuutuksesta ei korvata seuraavista tilanteista aiheutuneita vahinkoja:

 • Vakuutetun tarkoituksellisesti itse aiheuttama vahinko, itsemurha tai itsemurhayritys
 • Harjoittelu ammattiurheilua varten tai siihen osallistuminen
 • Vakuutettu henkilö matkustaa vastoin lääkärin neuvoa

AIG Business Travel Assistance -sovellus

AIG tarjoaa liikematkavakuutuksesta vakuutetuille näppärän ja helppokäyttöisen mobiilisovelluksen. Mobiilisovelluksen ominaisuuksia ovat mm:

 • Help-painike, joka yhdistää puhelun suoraan matkahätäpalveluun
 • Runsaasti tärkeää tietoa matkakohteesta
 • Sovellus on vaihtoehto helposti katoaville tai kotiin unohtuville vakuutuskorteille
 • Saatavilla Android- ja Apple iOS -laitteille

AIG tarjoaa liikematkustajille kaiken, mitä hyvin suunnitellulle matkalle tarvitaan. Verkkosivumme ja sovelluksemme tarjoavat kattavat työkalut turvalliseen matkustamiseen.

Turvallisuuskoulutus

Perustiedoillakin pääsee pitkälle, kun matkustetaan tuntemattomaan. Verkko-oppimisohjelmamme tarjoaa liikematkustajille sekä turvallisuuskoulutusta että tilannetietoisuutta. Verkko-ohjelmamme on helppokäyttöinen ja se tarjoaa käytännön neuvoja eri aiheista, kuten henkilökohtaisesta turvallisuudesta, matkavalmisteluista ja perilletulosta, matkustamiseen liittyvistä terveysriskeistä, liikkumisesta kohteessa, katurikollisuudesta ja ryöstöistä, terrorismista ja levottomuuksista. Työnantajat hyötyvät turvallisuuskoulutuksesta siten, että he todistettavasti ovat hoitaneet huolenpitovelvoitteensa (duty of care) liikematkoja tekeviä työntekijöitään kohtaan. Koulutus verkko-ohjelmassamme on interaktiivista ja opiskelu on mahdollista töissä, kotona tai matkan aikana, kunhan käytettävissä on internet-yhteys.

Maaraportit

Asiakkaamme saavat käyttöönsä maailmanlaajuisen raporttitietokannan, josta saa turvallisuuteen, terveyteen ja matkustamiseen liittyviä ohjeita kaikkialla maailmassa.

Matkaturvallisuushälytykset

Sähköpostihälytyspalvelu pitää työntekijät ajan tasalla muuttuvissa tilanteissa, jotka voivat aiheuttaa häiriöitä heidän matkaansa.

Vahingon sattuessa

Vahingosta voi ilmoittaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai tekemällä vahinkoilmoituksen verkossa. Lisätietoja vahinkoilmoituksen tekemisestä löytyy vahingot-sivulta. Ulkomailla sattuneeseen vakavaan vahinkotapahtumaan liittyen tulee olla yhteydessä matkahätäpalveluumme.

Matkustaminen sotariskimaihin – extreme risk countries

Sotariski- ja extreme risk -maat löytyvät sivuiltamme: www.travelguard.com/corporate-travel/assistance-services/security-services kohdasta Risk Map 2023 ja tarkista riskiluokitus.

Matkustettaessa sellaisiin maihin, joiden riskiluokitus on ”extreme”, tulee vakuutuksen voimassaolo aina vahvistaa AIG:lta ennen matkan alkua. Vakuuttajan hyväksyntä vakuuttaa matkoja näihin maihin saattaa riippua vakuutusturvan rajoituksista tai sotariski-lisämaksusta.

Mikäli työntekijä suunnittelee matkaa maahan, jonka luokitus on ”extreme”, tulee siitä ilmoittaa AIG:lle vähintään 2 viikkoa ennen matkan alkua. AIG pyytää sotariskin arvioimiseksi ja hinnoittelemiseksi lisätietoja, esimerkiksi tietoja matkaa varten tehdyistä turvallisuusjärjestelyistä.

Tämä tuote-esittely ei korvaa vakuutusehtoja. Vakuutusehdoissa kerrotaan tarkasti, mitä vakuutus korvaa ja millaisia rajoituksia korvauksiin liittyy. Lisätietoa saat yritysvakuutusten asiantuntijoiltamme.